Pages

#040 Review Aku Masih Dara

Wednesday, December 22, 2010 micosey , , ,


Aku Masih Dara,


ok cerita pasal 3 orang gadis
Alisya (Yana), Sufia (Raja Farah) dan Hani (Diana Amir)
kire diorang ni BFF
Best Friend Forever
diorang ni kaki clubing la jugak
pergi clubbing je minum
si hani pulak, sambil minum layan pil
supplier pil die Zekry (Farid Kamil)
pada suatu hari sepupu alisya iaitu
Firdaus (Asyraff Muslim) datang ke rumah
Alisya atas permintaan Mak Ayah
Alisya supaya si firdaus ni dapat
didik alisya jadi budak yang baik gituuu
lepas itu, ada 1 masa si aliysa nak keluar
pergi bukit bintang, jadi si firdaus nak ikut,
tapi alisya tak nak bawak tapi
dipaksa oleh ayah dia supaya
bawak firdaus pergi sekali
then berjumpalah mereka di bukit bintang gloria jean’s
lepas tuh firdaus diperkenalkan oleh kawan2 alisya
1 hari rabu malam khamis, firdaus nak alisya
lepak kopitiam, tapi mak alisya kate
die dah tidur, rabu malam khamis je mesti tidur awal
jadi firaus pun keluar la sorang2 nak pergi kopitiam
tetiba terserempak alisya tengah tunggu kawan2
dekat bus stand. kantoi la sudah disitu
nak tak nak alisya kena bawak firdaus pergi
party gadis tanpa dara, sampai sane je
si alisya dan hani pergi menari-nari
tapi si sufia xnak menari
die lepak setable dengan firdaus
kat situ firdaus nasihatkan sikit si sufia
esoknya plak, sufia datang rumah alisya
masa tuh plak firdaus tengah baca al-quran
sufia terdengar dan die terasa begitu tenang sekali
balik rumah je die tanya mak die samada ada al-quran
tak kat rumah, mak kate ada, bila die bukak je
al-quran die rasa sedih sgt sebab xpandai baca
die call firdaus mintak firdaus ajar die baca al-quran
so dekat situ bermula lah kisah sufia nak insaf
sampai nak ikut firdaus balik kampung belajar agama islam
tapi kawan2 die hani dan alisya tentang sekeras2nya
sampai diorang bergaduh
jadi dekat kampung sufia belajar la agama dengan family firdaus
dekat KL pulak, si hani dan alisya pergi ke private party
dekat rumah zekry di mana pada malam tuh si alisya
hilang dara dan takut mengandung
lantas die pun baliklah kampung jumpe sufia cerita hal sebenar
demi menutup aib alisya, alisya nak kawen dengan firdaus
sebab die ingat die mengandung.
hal ini menyebabkan sufia terpaksa korbankan cinta untuk kawan die
si alisya itu. ye lah, awek tuh dah syg firdaus nak kawen dah pun
tetiba si alisya plak wat taik die plak kene korban cinta
jadi sufia nak pulang ke kl si hani mintak
sufia pas kan pil zekry die terambil pil tuh
masa malam party private tuh.
tapi sufia buang pil tuh
jumpa zekry. dia bagi duit dekat zekry
dan mintak zekry jgn kacau kawan2 die lagi
tp zekry tak puas hati, mintak sufia bwk
die jumpe hani dekat kampung firdaus
dekat sini la terjadinya aksi tikam menikam
yang mana si firdaus kena tikam dengan zekry
lepas tuh………….faham2 jelah

lepas peristiwa itu, sufia terus belajar agama,
si hani pulak pergi masuk pusat pemulihan akhlak
dan alisya still x insaf lagi..
the end..
overall cite nih ok la jugak..
ada lawak jugakla dalam cite nih
dan cite ni lebih kurang macam
syurga cinta lah jugak kan..


responses needed.. Chill yo!! :)

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.