Pages

June 2010

#020 Kawan tak guna

Wednesday, June 30, 2010 micosey

hampess
ada sorg kawan nie
bila kita baik dgn dia ok la
but then..
bila ada someone datang kat dia
lupa kawan lain.
maybe i take this too serious
sorry.
but then,tak suka,tak perlu perli aku kat fb.
lol
wth with u? ?
dok diam sudah arh.! mangkuk betul! aku igt sbb hang sekelas dengan aku ja! damn!
diam sudaa~ shit!!

2

#019 Pengorbanan Yang Sia²

Thursday, June 17, 2010 micosey , , , , , ,

 sedikit terguris hati dikala masalah peribadi bercampur dengan masalah karier sebagai MPP. dah 3 bulan merancang utk melakukan lawatan penanda aras seperti yang diseru oleh pihak atasan namun,tiba² pada tarikh tersebut dekat dengan Hari anugerah sekolah. kemungkinan besar tak dapat pergi. bukan senang nak siapkan semua benda nie dan juga sebagai seorang pelajar.
menitis juga air mata aku setelah mendapat berita tersebut. bersusah payah mencari semua benda,menyiapkan semua perkara untuk aktiviti tersebut,namun.. hampa.
dah la tak ramai yang berganding bahu untuk menyiapkan projek ini,masalah ditanggung oleh segelintir sahaja. mungkin tiada pa2 bagi mereka,but this matter scratch my heart!
masa belajar saya,otak saya yang digunakan untuk merangka lawatan ini. wow!
superb!
mati!
gila!~
disebalik luka tersebut,gf saya pula ke Langkawi untuk lawatan mereka. wow!
penangan hebat yg diberikan padaku.
tidak kusangka.
hati,otak,badan dah tak boleh terima. nk pasrah pon .. ntah.
tiada tempat untuk luahkan perasaan. sekadar blog.yg tidak mepunyai respon menjadi medium luahan hati ini
siapa fikir perasaan ini? even ketua kepada saya langsung tidak terlibat dalam agenda ini. kenapa?
katanya sibuk.. saya tak sibuk? media lagi. mpp lagi.
so many things i need to handle. bukan kerna saya seorg yang tamak,namun pabila tanggungjawab diberi,saya terpaksa menjalankan tanggungjawab sepenuh hati,sebaik mungkin kerana itu amanah.
tak apa lah. biarkan hati ini berduka lara~
siapalah saya.~


keep in touch~ :)

8

#018 Ejen Topup Diperlukan (untung tinggi)

micosey , , , ,

baiklah
saya nak promot bisnes saya
kepada pelajar,guru,suri rumah,pekerja,rakyat malaysia atau sesiapa sahaja...
sapa yg berminat utk jadi ejen topup,boleh tinggalkan maklumat anda pada sy di shoutbox di sebelahg atau tinggalkan komen
anda cuma perlu tnggalkan no fon atau emel,atau apa² perhubungan yg memudahkan anda dan selalu anda guna
yuran pendaftaran RM 70 (promosi),jika bukan promosi RM 210 .anda akan mendapat RM 50 untuk anda gunakan sebagai topup kepada pelanggan anda setelah anda berdaftar. anda boleh tambah nilai topup,dengan hanya bank in
keuntungan masuk serta merta ke dalam nilai topup.wow~! sungguh mudah.
jika anda rajin mencari downline untuk menambah pendapatan,boleh juga hanya dengan mendaftarkan ejen baru. :)

keuntungan seperti berikut : maxis RM3 -10 sen, RM 5-20sen, rm 10 -40sen
                                          celcom- RM3-12sen.RM 5-21,Rm10-45 sen
 nampak aje sikit,tapi,bila dah ada pelanggan,wow!! banyak!!
sehari keuntungan menjangkau rm 100!! :)
sila tinggalkan emel@no fon pada saya di shoutbox atau di bahagian komen entri ini. 
tq
 
keep in touch~ :)

2

#017 Nintendo unveils 3D game gadget

Wednesday, June 16, 2010 micosey

i read the news n i make my own summary. :)

Nintendo has unveiled its new 3D handheld gaming system at a briefing in Los Angeles at the E3 games show.
Called 3DS, the system can display 3D images that can be seen without using special glasses.
Nintendo said the novel handheld is designed to replace the existing DS and is scheduled to be on shop shelves in late 2010.
The gaming giant said it had overhauled the graphics system on the DS to bring it into the 21st Century.
Playing Mickey The 3DS handheld has two camera lenses which enables owners to take and view photographs in 3D.
One difficulty Nintendo faced in creating the gadget was the incompatability between creating a 3D screen and a usable touch-screen interface.
Consequently on the 3DS only the top screen displays 3D while the lower screen is a functional touch screen.
At its briefing Nintendo showed the first game that will be released for the 3DS called Kid Icarus Uprising.
One other feature new to the 3DS is an always-on wi-fi connection that will automatically feed levels and updates to players. Nintendo said the net service behind the always-on updates will be free to use.
Nintendo said several 3DS titles were in development including DJ Hero 3D, Saints Row: Drive-By, Resident Evil Revelations, Batman, Assassin's Creed Lost Legacy and Metal Gear Solid.
At the event Nintendo also showcased a number of new titles that included Donkey Kong Country Returns, a new Legend of Zelda called Skyward Sword, Mario Sports and, after a 13-year gap, Goldeneye 007 for the Wii.
Veteran game developer Warren Spector was also at the event to show off his new game Disney Epic Mickey - a 3D action adventure with a heavy Role-playing element set in the Disney universe.
Gamers play as Mickey Mouse who travels around a dynamic 3D world in which he can use paint or paint thinner to create or destroy the environment which will have a direct effect on how the game plays out.
Mr Spector has developed a number of classic gaming titles in the past such as Deus Ex and System Shock.

keep in touch~ :)

0

#016 Jadual Siaran Fifa World Cup 2010 Di RTM

Sunday, June 13, 2010 micosey

 thx to RTM!! yeahh!
keep in touch~ :)

2

#015 World Cup 2010

Saturday, June 12, 2010 micosey

ok. here's the result
Mexico 1 vs South Africa 1
Uruguay 0 vs France 0
keep in touch~ :)

0

#014 merananya diriku ini

Friday, June 11, 2010 micosey , , ,

 kenapa
dalam hidup ini.. banyak perkara yang berlaku.
banyak ujian yg terpaksa aku hadapi.
aku cuma ingin hidup bahagia.,
tapi kenapa,x layakkah aku untuk dapat hidup bahagia bersama dia?
apa hina sangatkah aku?
aku cuba menjadi yg terbaik. but still,aku masih bukan terbaik
aku jaga hati kau. namun,kengkadang aku terpaksa pentingkan diri utk jaga hati aku,yang kau tak jaga ini.
aku cinta kau. namun kau selalu menuduhku curang.
aku cinta kau
namun,
kau langsung x pentingkan aku
kenapa? sebab aku bodoh?? tak layak mendapat cinta kau? attention dpd kau?
come on.. beri la sedikit ruang utk aku dalam hidup kau selain dpd kawan2 kau.
jaga la hati aku sama.
aku jaga hati kau.tp kau x jaga langsung hati aku
kau buat apa kau nk buat.
aku bantah,kau marah,nk break. apa perlu aku lakukan? terima saja agar aku dapat bersama kau
aku cinta kau sgt
perlukan kau sgt2
harap kau paham dan akn cuba jaga hati aku.


keep in touch~ :)

7

#013 RMK 10

Thursday, June 10, 2010 micosey , ,

MALAYSIA

RANCANGAN MALAYSIA KESEPULUH
2011-2015

Ucapan oleh Y.A.B. Perdana Menteri
di Dewan Rakyat


UCAPAN Y.A.B. PERDANA MENTERI
DATO' SRI MOHD. NAJIB BIN TUN ABDUL RAZAK
SEMASA MEMBENTANGKAN USULTENTANG
RANCANGAN MALAYSIA KESEPULUH
PADA 10 JUN 2010
JAM 11.30 PAGI


KE ARAH NEGARA BERPENDAPATAN TINGGI DAN MAJU

Tuan Yang di-Pertua,

Dengan sukacitanya saya berdiri di Dewan yang mulia ini untuk mengemukakan satu usul seperti berikut:

"Bahawa Dewan ini,

menyedari akan cabaran pertumbuhan ekonomi serta pencapaian sosioekonomi semasa pelaksanaan Rancangan Malaysia Kesembilan dalam menghadapi persekitaran global yang begitu mencabar;

merestui usaha Kerajaan untuk terus melaksanakan Misi Nasional dengan disokong oleh Model Baru Ekonomi sebagai rangka dasar pembangunan bagi mencapai matlamat Wawasan 2020;

meluluskan Rancangan Malaysia Kesepuluh yang akan dilaksanakan berasaskan hala tuju strategik, program dan peruntukan yang diperlukan untuk merealisasikan Wawasan 2020 dan membawa negara ke arah mencapai status negara berpendapatan tinggi dan maju menjelang tahun 2020 seperti dibentangkan dalam Kertas Perintah CMD.3 Tahun 2010;

Bahawa dalam meluluskan Rancangan Malaysia Kesepuluh, Dewan yang mulia ini menyeru seluruh rakyat Malaysia supaya bersatu padu dengan semangat "1Malaysia: Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan" dan mempunyai iltizam yang teguh bagi melaksanakan tanggungjawab yang murni untuk menjayakan pelan transformasi ke arah negara berpendapatan tinggi dan maju, berdaya tahan dan berdaya saing, demi untuk meningkatkan kesejahteraan rakyat Malaysia."

untuk meneruskan pembacaan tentang ucapan oleh PM,sila klik sini

keep in touch~ :)

0

#012 ntah

micosey , ,

hmm. knapa? knapa aku sering disisihkan? kawan lebih dpd bf? wth?
kenapa?
sedangkan aku,pentingkan dia....
kalau ada dgn kwn2 pon,aku akn lebihkan dia dulu. means tny dia or pa2 ja
tp dia.. keep blaming on me. aritu.. ada suatu peristiwa.. dia pcya sgt kwn2 last2 kna sendri ngan kwn . aku taw pasal tu,tapi malas bagitau. kalau tak mesti aku kna marah kalau cakap buruk pasal kwn2 dia
itulah.. last2 marah aku jugak sbb x bgtaw dia.
wth?!?!
apsal jadi mcm nie?!!?!

aku cinta kau. aku pentingkan kau
tapi kau? asyik pentingkan kwn dpd bf. aku x kuar ngan kau kalo ada kawn kau
aku sunyi bila dgn kawan kau
kau tgglkan aku
lupa aku bile bersama kwn kau
aku cinta kau
tapi kau? asyik fikir perasaan kau. aku? aku jaga hati kau? tapi tiap kali aku mengadu,kau kata asyik jaga hati aku? kalau jaga hati aku,xperlu aku mgadu.
kau nk break. aku xnk
aku perlukan kau. wlaupun kau benci aku.
damn! benci!
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
keep in touch~ :)

0

#011 Facebook!!

Wednesday, June 9, 2010 micosey , , , , , ,

beberapa perkara yang patut saya kongsikan bersama anda.
sekarang,saya dah semakin insaf. saya bukan lagi saya yg dulu yang selalu main² atau tidak serius dalam pelajara. saya nk berubah! harap anda dapat doakan saya.
baiklah,kita terus ke topik yg dikupas.


Perlakuan dan perbuatan melalui facebook yang boleh mengundang dosa terlalu banyak, namun di kesempatan ini, cukup saya senaraikan enam perkara, iaitu :-

1) Mendedah keaiban suami, isteri di facebook.

Terdapat beberapa kes yang dilihat sama ada secara langsung atau tidak langsung, pemilik facebook meluahkan perasaan sedih, kecewa, benci, marah terhadap pasangan di ruang status mereka. Mendesak suami atau isteri juga melalui status facebook. Ada yang mendesak suami beli rumah, kereta, pinggan, perabot, baju, dan macam-macam lagi melalui status mereka. Kemudian, status tersebut mendapat komentar pelbagai dari rakan-rakan mereka. Tertekanlah suami serba salah.


Sebagaimana yang disebut oleh ramai specialist di dalam bidang rumah tangga, kebanyakan wanita suka berkongsi dan meluahkan perasaan mereka kepada orang lain sebagai pelepas kepada beban yang ditanggung. Adakalanya ia mungkin bukan bertujuan untuk menjatuhkan suaminya, bukan pula untuk tujuan membuka aib suami atau untuk mencari penyelesaian. Pendedahan itu hanya sebagai pelepas tekanan di dalam diri.



Namun, tanpa disedari perbuatan tersebut tergolong dalam mengumpat yang diharamkan oleh Islam. Semua perlu memahami bahawa mereka tidak boleh sewenangnya bercerita perihal rumahtangga atau pasangan mereka secara terbuka sama ada melalui facebook atau kepada rakan di pejabat dan sebagainya. Sebarang masalah yang sudah tidak dapat diselesaikan olehnya, hanya dibenarkan untuk diluahkan kepada seseorang yang diyakini punyai autoriti seperti ibubapa, mertua dan adik beradik yang diyakini boleh berperanan membantu, bukan berpotensi mengeruhkan lagi keadaan. Boleh juga dikongsikan secara tertutup kepada pihak ketiga seperti Qadhi, Mufti, para ilmuan sama ada Ustaz, Ustazah atau Kaunselor Rumahtangga.



Pendedahan masalah dan info yang boleh mengaibkan suami (dan isteri) TIDAK DIBENARKAN sama sekali disebarkan melalui facebook. Apabila ia dilakukan, ia dengan mudah sekali boleh mengundang dosa.

Terdapat sebahagiannya info tidak secara langsung mengaibkan pasangan, tetapi selaku pembaca, kita dapat ‘membaca' dan mengetahui secara tersirat bahawa si pemilik sedang ‘perang dingin' dengan pasangannya. Ada juga yang difahami, suaminya sedang gagal memenuhi apa yang diingininya, bersifat kurang baik kepadanya dan sebagainya. Ingatlah semua, rumahtangga adalah amanah, jangan meruntuhkannya melalui facebook.

Beramanahlah, berikan suami dan isteri anda password facebook anda, agar mereka sentiasa boleh meneliti mesej-mesej yang dihantar kepada anda. Boleh juga pasangan berperanan selaku penyemak dan memadam (delete) mana yang perlu jika dimasukkan secara emosi tanpa pertimbangan aqal yang wajar.

2) Terlebih gambar

Ramai di kalangan wanita hari ini sudah mempunyai facebook, mungkin sudah menjadi lumrah wanita yang biasanya inginkan kecantikan dan pujian terhadap kecantikannya. Oleh itu, semakin ramai wanita yang memuatkan gambar mereka, sama ada jarak dekat, sangat dekat ( sehingga memenuhi ruang kotak gambar) dan jauh (beramai-ramai atau seorang diri). Ditambah pula lagi dengan gaya, aksi dan fesyen yang pelbagai.



Agak pelik juga kerana sebahagian mereka sudah bersuami dan kelihatan suami mereka memberikan sepenuh keredhaan atas tayangan gambar sedemikian kepada khalayak, tanpa sebarang rasa cemburu dan prihatin. Lebih merbahayakan, ramai pula lelaki yang menontonnya, sebahagiannya memberikan pujian, malah ada yang berani bergurau senda, dan membuat ‘lamaran' nafsu.



Lebih pelik, tuan punya facebook yang sepatutnya mampu mengawal dan memadam sebarang komen kurang etika, kelihatan membiarkan sahaja lamaran nafsu (seperti ajakan dating, kahwin - padahal wanita telah bersuami) tersebut di ruangan komentar gambarnya, tanpa rasa bersalah.



Berterusan bercanda mereka melalui ruang komentar, si lelaki dan wanita ada juga yang telah beristeri dan bersuami, cuma atas tiket kawan lama, sepejabat dan sebagainya, hal tersebut dibiarkan. Malah jika kedua-duanya masih bujang sekalipun, ia tetap BERDOSA dan SALAH di sisi Islam kerana ia termasuk dalam kategori larangan Allah ‘janganlah kamu menghampiri zina'.



Saya bimbang, ramai pula lelaki yang menjadi dayus dek kerana gambar isteri terdedah aurat ( atau menutup aurat kurang sempurna) ditayang sehabisnya di facebook. Baca perihal ciri lelaki dayus di sin ( http://www.zaharuddin.net/index.php?option=com_content&task=view&id=546&Itemid=99)



3) Penyamaran

Lelaki menyamar sebagai wanita untuk menjadi friend dan seterusnya mendapat maklumat wanita. Ada dilaporkan juga, sebahagian lelaki berang kerana tidak diluluskan menjadi ‘friend' seseorang wanita. Akibatnya, si lelaki tidak mendapat kemudahan akses kepada gambar-gambar wanita tersebut. Bagi membolehkannya mendapat akses, terdapat lelaki yang mula menyamar menjadi wanita, meletakkan gambar mana-mana wanita yang boleh dijumpai secara mudah tertebaran di internet, diletakkan sebagai dirinya. Melalui cara itu, lelaki ini berjaya menjadi friend dan menonton seluruh gambar wanita terbabit dan berbuat apa yang disukainya dengan gambar itu.



Si wanita yang pada asalnya merasa selamat kerana merasakan dirinya telah menapis sebaiknya, rupanya masih terdedah gambarnya kepada yang orang yang tidak sepatutnya. Kerana itu, walau anda hanya membenarkan friend untuk menatapi gambar anda, pastikan semua gambar tersebut masih terhad dan terjaga.



4) Download gambar untuk simpanan dan tatapan.

Dimaklumkan juga, akibat dek kerana gambar wanita yang terlalu ‘bersepah' difacebook, terdapat lelaki berhati buas yang memuat turun gambar tersebut dan disimpan sebagai koleksi peribadinya. Justeru, sedarlah, mana-mana wanita yang dikurniakan Allah punyai ‘rupa' yang menurut pandangan ramai sebagai elok dan menawan. Golongan sebegini amat perlu sekali lebih berwaspada lebih daripada mereka yang lain.

Malangnya, golongan rupawan ini kelihatan lebih ghairah menjaja gambar mereka untuk mendapat lebih banyak pujian dan ...'DOSA'. Simpan sahajalah gambar-gambar 'kiut' (cute) anda, cukuplah ia buat tatapan suami. Cukuplah pujian rakan sekeliling yang benar-benar mengenali anda. Tidak perlulah tamakkan pujian manusia luar.

Tunggu sahajalah pujian para malaikat dan bidadari di Syurga nanti, terlampau tidak sabarkah wahai diri? Sedarilah, ke'kiut'an anda mungkin menjadikan sebuah rumahtangga hancur, kecemburuan wanita lain, kerana boleh wujud gejala suami yang membanding-bandingkan wajah dan tubuh anda dengan isterinya. Jika itu berlaku, pemilik gambar mendapat dosa.


5) Tagging gambar tanpa izin dan gambar silam yang membuka aurat.

Tagging atau menandakan sesuatu gambar yang disiar merupakan satu fungsi mudah untuk menyebarluaskan gambar seseorang termasuk diri sendiri kepada kenalan dan rakan. Malangnya fungsi ini menjadi sumber dosa yang banyak juga dewasa ini. Isu ini juga telah pernah diulas oleh beberapa penulis lain seperti Sdr Shahmuzir dan Ust Abu Umair.



Ini adalah kerana, terdapat ‘trend' menyebarkan gambar-gambar lama, dan kemudian meletakkan tagging kepada individu di dalam gambar. Perlu disedari, setiap gambar yang di'tag', akan muncul dan boleh dilihat oleh semua friend punya rakan (friend).



Ini boleh menjadi dosa, kerana :-



a- Sebahagian individu di dalam gambar terbabit mungkin dahulu tidak menutup aurat, tetapi kini telah menutup aurat. Justeru penyebaran gambarnya yang tidak menutup aurat adalah haram.

b- Individu terbabit berada di dalam rumah, bersama keluarga, justeru penutupan auratnya tidak begitu sempurna kerana di dalam rumah sendiri atau di dalam keadaan ‘candid', tetapi akibat ketidakperihatinan sebahagian ahli keluarga terhadap hal aurat. Gambarnya yang sedemikian tersebar. Sepatutnya, kita yang di'tanda' boleh dengan segera delete 'tag' itu, hasilnya walau gambar masih tersiar tetapi ia tidak mempunyai sebarang pengenalan. Itu paling kurang boleh dilakukan oleh individu yang prihatin dan berawas-awas. Namun malangnya, sebahagian pemilik facebook tidak sedar mereka boleh ‘untagged' nama mereka. Malah kalau mereka boleh untagged sekalipun, penyebaran gambar sedemikian tetap salah dan berDOSA di dalam Islam.

c- Gambar mengaibkan orang lain. Gambar yang disiarkan itu, walaupun menutup aurat, tetapi dalam situasi mengaibkan. Mungkin ia tidak mengaibkan individu yang menyiarkannya kerana dia dalam keadaan baik dan bagus. Namun rakannya berada dalam situasi mengaibkan, tambahan pula dia kini merupakan ‘seseorang' yang terhormat, punyai kedudukan baik di mata masyarakat,. Apabila gambar sedemikian disiarkan, ia mencemar nama baiknya. Penyiaran sebegitu sama seperti mengutuknya secara langsung di khalayak ramai, sama ada sengaja atau tidak, semua perlu sedar..anda mungkin bebas menyiarkan gambar anda, namun gambar orang lain. Keizinan perlu diperolehi terlebih dahulu sebelum siaran dibuat.



6. Mengutuk diri sendiri & kebaikan



Adakalanya terdapat juga wanita-wanita berpenampilan cukup solehah, berpakaian extra caution dalam bab aurat sewaktu zaman universiti atau sekolahnya. Namun sesudah masuk ke alam pekerjaan dan perkahwinan, imejnya berubah begitu drastik dengan make up cukup jelas menghiasi wajah, baju bekerlipan warnanya, yang tebal dahulu sudah jadi nipis, adakalanya tidak sempurna dan macam-macam lagi. Alasannya? Seribu satu macam. Suami pula mungkin bukan dari jenis yang cermat untuk menegur dan menasihat.



Yang menyedihkan, apabila tersiar gambar lamanya yang berpakaian extra caution lagi sopan di facebook, disiarkan oleh rakan-rakan lama. Tuan punya tubuh, kelihatan tanpa malu dan segan mengutuk dirinya sendiri sama ada secara langsung atau tidak langsung. Lahirlah kata-kata, ‘zaman aku ekstrem', ‘zaman solehah', ‘waktu innocent', zaman-zaman suci', 'itu zaman kuno dulu', 'itu masa duduk bawah tempurung' dan lain-lain frasa yang sepertinya.



Tanpa disedarinya, ia mendedahkan keaiban dirinya sendiri, apabila berkata zaman solehah, bermakna kini adakah dia mengaku tidak lagi solehah, tidak suci dan sebagainya?. Demikian juga ayat-ayat lain di atas.? Ia juga sekaligus seolah mengutuk pemakaian sopan dirinya dahulu. Ingatlah wahai diri, jika tidak mampu istiqamah atas pakaian dan penampilan dahulu, janganlah sampai mengutuknya. Kerana ia sama seperti mengutuk pakaian yang sopan lagi baik, seolah mendahulukan yang kurang baik.





KESIMPULAN

Itulah facebook, ia boleh menjadi sumber pahala, jika diguna dengan betul, boleh menjadi pemudah azab jika digunakan tanpa ilmu dan limitasi. Berhati-hatilah dan berpada-padalah pemilik facebook.

Niat untuk mendekatkan ukhuwwah antara rakan lama, sekolah dan sebagainya tidak sama sekali boleh menghalalkan sembangan mesra, gurauan senda di antara suami dan isteri orang, antara lelaki dan wanita yang bukan mahram. Ia hanya akan membawa kepada kemudaratan dan keruntuhan rumahtangga. Janganlah lagi mempermainkan nama'ukhuwah' untuk berbuat dosa.

Ukhuwwah itu hanya terhad sesuatu yang membawa kepada ingatan kepada Allah, mengajak kebaikan dan menjauh kemungkaran. Lihatlah surah al-Hujurat dan fahamkan kalam Allah sebaiknya akan erti ukhuwwah di kalangan mukmin.

Sekian



Zaharuddin Abd Rahman

www.zaharuddin.net

ORIGINAL ARTICLE : http://www.zaharuddin.net/content/view/930/72/
keep in touch~ :)

0

A piece of paper

micosey , , , , , ,

try read that. . i got this from my friend on facebook. her name hafidzah. thx friend. she tagged me this picture. 
keep in touch~ :)

0

#009 Israel Laknatullah

Saturday, June 5, 2010 micosey


Berikut adalah senarai Syarikat dan produk mereka serta sumbangan mereka ke rejim Zionis dan Amerika:

Syarikat : Phillip Morris Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d’Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Phillip Morris Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d’Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARISyarikat : Coca-Cola – McDonalds – Burger King – Pizza Hut ?KFC Produk : Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

yarikat : Nestle Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd. Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.

Syarikat : Danone Produk : Makanan, minuman dan biskut Produk : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun
1998.
 
Syarikat : Johnson & Johnson Produk : Kesihatan. Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon Produk : Kosmetik Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat : AOL Time Warner Produk : Media Elektronik dan Cetak Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L’Oreal Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel Produk : Perkakasan komputer Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974



Syarikat : Est? Lauder Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

 Syarikat : News Corporation Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins Fakta : Murdoch’s New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

Syarikat : Procter and Gamble Produk : Kesihatan, sabun, syampu Jenama : Head & Shoulders, Pert Plus, Pentain, Always, Tide, Crest, Pampers, Lux, Palmolive, Camay, Zest, Ariel, Fairy, Signal 2, close up, colgate, Monsieur Propre, Oil of Olaz, Petrol Hahn, Pringles, Sanicroix, Tampax, Tempo, Vicks, Vizir, Yes Swiffer, Ace, Action 500, Bonux, Mr Clean

MARS INC – Bounty, M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Uncle Ben’s, Whiskas, Pedigree, Balisto, Brebbies

HASBRO – Parker, Pokemon, Star Wars, Episode I, Monopoly, Brothers, MB, Playskool, Tiger

GILETTE – Braun, Duracell, Gillette, Oral-B, Paper-Mate, Parker, Waterman

COLGATE PALMOLIVE – Ajax, Palmolive, Tahiti, Axion, Bingo, Fabe, Felire, La croix, Mennen, Murphy, Paic

Haagen, Dazs Ben & Jerry, CAMPBELL, Kellogg, Canderel, Levis, Raid, Heinz.

0

#008 Israel Laknatullah!!!

Wednesday, June 2, 2010 micosey

astaga! Israel!!mapos kau!!  kenapa kau kejam sangat??!!! kau tu bukan manusia ke??!?!!?
apa akan berlaku kalau kami buat begitu pada keluarga kau??!?!?!

ya allah,kau laknatlah Israel !!! sesungguhnya aku berdosa padamu ya allah.. dengan membeli barangan² yang berkaitan dengan israel ya allah. disebabkan satu sen yang aku keluarkan terhadap barang itu,ya allah,lebih ramai orang akan menjadi mangsa israel laknatullah.
ampunkan aku ya allah.

bantulah rakyat palestin yang ditindas ya allah. aku memohon kepadamu ya allah. tidak ku sangka israel sekejam itu ya allah,dengan menahan pasukan kemanusiaan yang hendak pergi ke palestin. astaga.  permudahkanlah urusan mereka ya allah.. bencilah israel laknatullah wahai pengguna facebook yang membaca blogku ini. dengan cara menyertai group seperti link yang diberikan.

ALLAHUAKBAR!!!
keep in touch~ :)

0

« Previous Posts Next posts »

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.