Pages

#039 Review Hantu Kak Limah Balik Kampung

Wednesday, December 22, 2010 micosey , , , ,


aku g tengok movie nie aritu dengan kawan aku. ni la sedikit review daripada aku

ok,cerita pasal Husin
telah pulang ke kampung pisang
daripada singapura selepas
3 tahun meninggalkan kampung pisang
demi mengukuhkan kewangan dia
untuk berkahwin dengan anak
pakcik jabit iaitu Che’Nin
dalam kepulangan husin ke kampung pisang
Kak Limah jiran husin nih dah jadi hantu
sebab husin tegur pun buat dekk je..
malam pertama husin tidur dekat rumah die sendiri
pun die kene kaco dekat hantu kak limah
mau berlari dia..
husin lari ke gerai pak jabit,
lepas tuh ceritakan dekat orang2 gerai tuh
kak limah jadi hantu.
lepas tuh orang2 kampung pun panggil la
macam2 bomoh untuk hapuskan hantu kak limah
dalam keadaan sibuk dengan hantu kak limah
husin ni cuba tackle balik bekas tunang die Che’Nin tuh
sampai lah suatu masa mereka buat mesyuarat 1 kampung
nak hapuskan hantu kak limah.
si usop tangan menari2 tuh cadangkan bakar rumah kak limah
jadi ramailah setuju nak bakar rumah kak limah
tapi si husin ni macam menghalang mereka
sampai lah anak kak limah datang cari mak dia
untuk bawak mak die masuk balik hospital gila
rupa-rupanya kak limah tuh gila….(tak best ending macam nie)
si husin plak tidak kesampaian untuk pikat semula
Che’Nin sebab Che’Nin sebenarnya dah mati.
selama ni husin nampak roh dia je..
tapi ada 1 gadis misteri bernama ayu
minat dekat husin. tapi ayu ni pun
hantu jugak sebab ending cerita ni tunjuk si ayu terbang
habis dah!!!!
overall cerita nih kelakar gile jugaklah
lawak dia berselang-selang
tapi sekali dah tunjuk lawak dia.
aku komfom penonton akan gelak
untuk 1 tempoh masa yang agak lama
mungkin 1-3 minit..
xrugi kalau tengok dengan family
kawan2, kapel dan sorang2..
hahaha..



responses needed.. Chill yo!! :)

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.