Pages

August 2011

#116 Selamat Hari Raya Aidilfitri & Salam Merdeka

Sunday, August 28, 2011 micosey , , , , , ,

Ini cubaan kedua dengan bantuan Bang Mirul . Khas untuk semua.


Bertuahnya Malaysia hari ini apabila Hari Raya Aidilfitri disambut dengan kehadiran bulan kemerdekaan!
Tahun ini,pertama kali aku merasa balik kampung dalam mood raya. kenapa ? sebab sebelum ni kedua-dua kampung aku dalam satu negeri yang sama iaitu Perlis. So mood balik kampung tu tak ada lah sangat. hehhe
Nak dijadikan cerita,kali pertama membeli tiket bas raya ..

Read more »

4

#115 Khas buat Abg Fahkrul Razzi

Saturday, August 20, 2011 micosey , , , , ,

Abg Fahkrul Razzi
Entri kali ini khas buat abang Fahkrul Razzi  . dia ni aku kenal melalui abg Shahrizan Rohizat ( ijan).
Nak tau sapa diorang ? Ok,Abg Fahkrul ni merupakan sepupu kepada Abg Ijan kalau tak salah aku. heheh
Abg Ijan yang dulunya seorang cadet pilot MAS yang study dekat APFT Kelantan,kini dia dah menjadi Pilot MAS

Read more »

10

#114 Gambaran,Kenangan

Wednesday, August 17, 2011 micosey , , , ,

Hari ini dapat jugak aku curi masa untuk kemaskini blog aku yang semakin ditinggalkan. hehe
Sebenarnya aku agak sibuk dengan tugasan-tugasan yang diberikan. Bulan puasa ni agak sibuk lah bagi aku walaupun baru sekali latihan kayak diadakan.
Cuma agak sibuk apabila ada kelas hingga lewat petang dan bersedia untuk ke masjid berbuka beramai-ramai hampir setiap hari.
Dan aku juga turut diuji dalam bulan mulia ini dengan beberapa ujian yang amat perit.
Aku berharap agar aku dapat menjalani ujian tersebut dengan baik dan sabar.

Read more »

2

#113 Petanda Bahawa Dia Jodoh Kita

Wednesday, August 10, 2011 micosey , ,

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Tuhan yang maha esa. Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Tuhan mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan aka untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?

Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita

Read more »

2

#112 Pertama Kali Puasa Di Rantauan

Monday, August 8, 2011 micosey , , , ,

Hai semua. Masih letih nak update blog tapi disebabkan semangat yang membara ini membawa aku untuk terus menulis dan menulis.
Aku ingin meningkatkan traffic blog ini lantas menukarnya menggunakan domain sendiri.
Insyaallah aku akan cuba bersungguh-sungguh dan ingin membuatkan agar blog ini tidak terlalu merepek .

Read more »

2

#111 Starbucks - Haram atau Halal ? - Jakim Jelaskan

Sunday, August 7, 2011 micosey , , ,

KENYATAAN MEDIA BERKENAAN ADUAN STARBUCK COFFEE
1. JAKIM melalui Bahagian Hab Halal menerima banyak
pertanyaan dan aduan berhubung email yang menyatakan
“JAKIM telah mengesahkan restoran Starbuck Coffee adalah
haram kerana terdapat bahan yang direndam arak, untuk
pengesahan sila hubungi 03-8886400”. Kenyataan ini juga
telah disebarkan melalui laman sosial Facebok.

Read more »

0

#110 Trip Yang Panjang & Meletihkan

micosey , , ,

Hai semua.
Alhamdulillah saya dah selamat sampai ke destinasi iaitu daripada Perlis ke Batu Pahat,Johor.
untuk apa saya ke sini ? Untuk belajarlah. haha
Saya merupakan salah seorang pelajar yang belajar di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia atau lebih dikenali sebagai UTHM.
Rata-rata pelajar sini datang

Read more »

0

#109 Mana Antivirus Anda ?

Saturday, August 6, 2011 micosey , , , ,

Bulan puasa macam ni,banyak lah pembacaan di laman - laman blog.
Bosan sebenarnya. hehe
Kemudian,saya terjumpa website yang.......

Read more »

0

#108 Kempen - Jom Kibar

Friday, August 5, 2011 micosey , , , ,

Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!!

Dalam kesibukan kita menjalani ibadah puasa di bulan Ramadan,kita harus ingat,satu hari peringatan besar kepada kita bakal menjelma tidak lama lagi. Apakah hari tersebut ? Hari Kemerdekaan!! :)
Tanpa negara, siapa kita ? Adakah saya mampu menulis entri ini ? Adakah anda mampu membaca entri ini ?
Adakah tanpa negara,anda mampu update status di facebook ? Adakah anda akan dapat berpuasa dengan sempurna ? Adakah anda dapat

Read more »

12

#107 Pemangku Naib Canselor UNISEL

micosey , , ,


Timbalan Presiden (Akademik) Univesiti Selangor (UNISEL), Prof Dr Anuar Ahmad dilantik sebagai Pemangku Naib Canselor UNISEL selepas jawatan itu dikosongkan oleh Datuk Dr Rosti Saruwono berkuatkuasa 2 Ogos lalu.

Pelantikan Dr Anuar ini berkuatkuasa mulai hari ini sehingga Naib Canselor yang baharu dipilih.

Keputusan ini dibuat pada Mesyuarat Ahli Lembaga

Read more »

0

#106 Ally Iskandar Sah putus tunang

Thursday, August 4, 2011 micosey , , , , ,

ok.aku mendapat tahu bahawa pengacara terkenal di tv3 iaitu ally iskandar sudah pun putus tunang.
katanya,tiada keserasian antara dia dan pasangan menyebabkan mereka terpaksa memutuskan pertunangan dan bukan disebabkan oleh kehadiran orang ketiga.

Pihak Ketiga Bukan Punca Ally Iskandar Putus Tunang
Di sidang media Mentor Raya 2011 malam tadi, personaliti dan pengacara TV3, Ally Iskandar telah mengesahkan ikatan pertunangannya dengan Naib Juara rancangan Gadis Melayu musim pertama, Nur Aishah Zainal telah putus pada 30 Julai lalu. Tanpa berselindung Ally berkata, perpisahan itu berlaku disebabkan tiada keserasian di antara mereka walaupun hakikatnya mereka telah memutuskan untuk mendirikan rumah tangga yang dijadualkan hujung tahun ini.

Ally Iskandar 
Ally Iskandar
 

Read more »

9

#105 Shahir af8 - Akan merubah apa2 ?

micosey , , ,


 Kami penyokong industri muzik mengharapkan Shahir berfikir dahulu serta mendapatkan nasihat daripada rakan2 artis yang otai.. sesungguhnya keputusan ini akan membuat peminat shahir kesedihan. saya juga meminati satu lagu shahir iaitu kebahagiaan dalam perpisahan. amat bermakna butir butir lirik kena dengan melodinya yang menghanyutkan jiwa saya terkenang kembali kisah lalu.
fikirlah kembali shahir! :)





Penyanyi yang diangkat sebagai Juara Akademi Fantasia 8, Shahir menyatakan hasratnya untuk mengundurkan diri dari dunia seni kerana tidak tahan terhadap penganiayaan dan penindasan pihak tertentu.



Read more »

0

#104 Shahir AF8 mahu berhenti jadi penyanyi ??

micosey , ,

Ini petikan berita tentang Shahir nak berhenti jadi penyanyi. Tak lama lagi, Shahir akan umum dengan rasminya di satu sidang media.

Shahir (AF8) Berhenti Menyanyi Dakwa Dianiaya
PETALING JAYA: Penyanyi popular Shahir menamatkan misteri kehilangannya selama ini apabila dia membuat keputusan untuk berhenti daripada industri seni dalam waktu terdekat.
Menurut sumber yang juga teman rapat penyanyi lagu Luar Biasa itu, juara Akademi Fantasia musim kelapan (AF8) tersebut nekad dengan keputusannya kerana tidak tahan terhadap penganiayaan dan penindasan pihak tertentu.
“Shahir tidak akan menyanyi lagi dan akan meninggalkan terus karier seni ini kerana berasa dirinya telah dianiaya. Saya kasihan dengan nasib yang menimpa Shahir kerana dia masih baru dalam industri seni tetapi sudah mengalami insiden seperti ini,” kata sumber itu yang tidak mahu mendedahkan identitinya kepada mStar Online, Rabu.
Tambahnya: “Apabila sudah berhenti, dia mungkin akan mengikut jejak langkah pemuzik Sham (Kamikaze) yang terlibat dengan majlis-majlis berkaitan keagamaan.
“Setakat ini, dia sudah memaklumkan perkara tersebut kepada pihak Astro Entertainment Sdn Bhd dan peminat Shahir Fan Club (FC). Dia mungkin akan membuat sidang media kelak untuk menjelaskan dengan lebih lanjut tentang isu ini.”
Beberapa minggu lalu, industri seni kecoh dengan isu Shahir yang dikatakan ‘ghaib’ dan gagal dihubungi oleh pihak media sertapengurusannya. Bagaimanapun, ibunya, Mahanum Osman mengakui Shahir berada di kampung iaitu di Kampar, Perak dan sedang berehat. Sebelum ini, Shahir pernah menghilang kerana mengalami masalah kesihatan dan pulang ke kampung beberapa ketika.
Dia juga pernah digosipkan bercinta dengan pelakon Rozita Che Wan. Namun pemuda tersebut menafikan perkara itu sebaliknya menganggap hubunganmereka sekadar teman biasa. Pihak mStar cuba mendapatkan Shahir dan keluarganya, namun mereka gagal dihubungi. via Mstar Online

sumber - BUDIEY.COM


respons needed.. Chill yo!! :)

0

#103 Amalan Sunat Ramadan

Wednesday, August 3, 2011 micosey , , , ,

Sedar atau tidak kita kini dah berada dalam bulan Ramadhan. Sudah tentu semua yang beragama Islam wajib berpuasa. Selamat menyambut kedatangan Ramadhan Al-Mubarak buat semua yang beragama Islam. Semoga kita semua dapat memperbanyakkan amalan kita di bulan yang mulia ini. Ni nak kongsi dengan anda semua amalan sunat ketika berpuasa ! :)


1. Keutamaan Sahur Dan Mentakhirkannya Selama Tidak Khuatir Akan Terbitnya Fajar

Dari Anas radhiAllahu ‘anhu, bahawa Rasulullah sallAllahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Bersahurlah kamu sekalian kerana sesungguhnya di dalam sahur itu terdapat barakah.” (HR Bukhari & Muslim)

Read more »

0

« Previous Posts Next posts »

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.