Pages

#054 Pertunangan Hilmi dan Nawal

Tuesday, February 8, 2011 micosey , , , , ,

dari kiri,makngah aku a.k.a mak hilmi (bangmi),bangmi,kak nawal
Tanggal 5 Februari 2011 menjadi antara tarikh keramat bagi mereka berdua iaitu hilmi dan nawal. hilmi ni cousin aku.bertunang dengan nawal... sesungguhnya family nawal nampak macam berada,berdasarkan pemerhatian aku terhadap rumah mereka semasa kunjungan meminang..
rombongan meminang dari perlis datang seawal 3 Februari dan rumah mak lang aku di gombak menjadi satu persinggahan sebelum kami pergi ke putrajaya dimana terletaknya rumah kak nawal. hehe (panggil kak lebih sopan) ;p
0915-bertolak daripada gombak ke PICC (tempat berkumpul)
1025-bertolak ke rumah keluarga perempuan
1040-tiba di rumah keluarga perempuan dan majlis pertunangan bermula
1115-makan makan
1205-bertolak balik
p/s : anggaran perjalanan majlis.


boleh tahan jugak la gambar yang aku snap kat sana. so,tengok,jangan tak tengok..
kisah mereka dikhabarkan bermula pada zaman belajar agi iaitu semasa di uitm.(tak tahu tahun bila )
dalam kegembiraan menyambut ahli baru dalam keluarga kami,terselit kedukaan dalam hati setiap orang(aku pasti) walaupun tidak ditunjukkan oleh sesiapa pun.
pak ngah aku (ayah kepada hilmi) tak sempat menerima menantu sulung daripada hilmi (bang mi). aku sedih  mengenangkan pak ngah aku yg dah pergi buat selama-lamanya. :(
aku juga sedih bang mi bertunang tanpa bapanya. (maaf ,tak nak ulas lebih panjang supaya mata ini tidak banyak mengeluarkan air)
pembawa hantaran ;p
kegembiraan jelas terpancar!! ;p  inilah kak nawal. 
sesi penyarungan cincin


ini bang mi
ini...... hahah.. model .. xD -bgazri

bila pulak aku nak bertunang nie ? -bangchik
tekun mendengar pantun.. pantun?? haha
dari kiri,wami (jurucakap pihak lelaki),ayah kepada kak nawal
control...control.. 

Welcome To the Family! hugaaa! 
 
 untuk lebih gambar,sila kunjungi ALBUM HELMI VS NAWAL di FACEBOOK saya.


respons needed.. Chill yo!! :)

3 Responses to “#054 Pertunangan Hilmi dan Nawal”

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.