Pages

#115 Khas buat Abg Fahkrul Razzi

Saturday, August 20, 2011 micosey , , , , ,

Abg Fahkrul Razzi
Entri kali ini khas buat abang Fahkrul Razzi  . dia ni aku kenal melalui abg Shahrizan Rohizat ( ijan).
Nak tau sapa diorang ? Ok,Abg Fahkrul ni merupakan sepupu kepada Abg Ijan kalau tak salah aku. heheh
Abg Ijan yang dulunya seorang cadet pilot MAS yang study dekat APFT Kelantan,kini dia dah menjadi Pilot MAS
.korang tau tak apa itu pilot ? Pilot tu orang yang bawak kapal terbang aka juruterbang! hahaa
bakal pilot. hehe
Abg Ijan (Pilot beb)
Erm,aku kenal Abg  Fahkrul ni melalui Abg Ijan ah. aku kenal Abg Ijan sebab aku minat hal ehwal pilot ni since Form 1. Aku cari di facebook cadet pilot dan aku add saja. Alhamdulillah orangnya amat peramah. ehehehe
Boleh la jugak tingkatkan pengetahuan aku dalam bidang yang aku minat ni, namun, rezeki aku tak da dalam bidang ini, aku hanya melanjutkan pelajaran ke UTHM, Electrical Engineering. humm..
Okay,Abg Fahkrul ni masih belum habis degree dalam bidang Oil and Gas . Dia banyak beri galakan pada aku untuk meneruskan pelajaran dahulu dalam bidang Electrical ni then barulah apply pilot sekali lagi. Well,atas nasihat dia aku menjadi begini iaitu seorang yang mungkin tabah menghadapi dugaan daripadaNya. Dia pun nak jadi pilot jugak macam aku. Namun dia buat degree dulu dalam bidang Oil and Gas kerana tiada rezekinya sebelum itu.


Sekarang  penungguannya bakal membuahkan hasil apabila AirAsia  panggil dia menduduki peperiksaan untuk mendapat latihan sebagai pilot dibawah tajaan AirAsia. wah!! BEST  !!
So,aku nak ucapkan SELAMAT MAJU JAYA buat Abg Fahkrul .. Moga anda berjaya gapai cita-cita anda! Doakan saya juga agar bergelar pilot suatu hari nanti! heehhe



do comment my entry. have a nice day~ :)

10 Responses to “#115 Khas buat Abg Fahkrul Razzi”

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.