Pages

#076 Masa Depan ?

Sunday, May 22, 2011 micosey , , , , , , , ,

DUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA ANDA TIDAK BERJAYA  .. . . .. ..  . . .

aku mendapat mesej ini setelah check keputusan UPU dan juga keputusan POLITEKNIK. satu pun aku tak dapat. dugaan... dugaan. tidak mengapa. sememangnya dah jangka benda ni akan berlaku padaku.
aku hanya mendapat tawaran tingkatan enam ke SMK PERLIS mengikuti pengajian sains.
kekecewaan ini berturut-turut dengan kekecewaan aku untuk menggapai cita2 sebagai seorang juruterbang komersial apabila aku MENDAPAT surat tawaran daripada APFT ( ASIA PACIFIC FLIGHT TRAINING ) dan juga APPROVAL daripada DCA (DEPARTMENT OF CIVIL AVIATION) ,malang sekali masalah kewangan melanda diriku apabila aku perlu membayar yurang pengajian sebanyak RM 235 000.00.banyak kan ?
aku memang dah jangka kos sebanyak ini dan dah memang ku rancang nak apply pinjaman MARA,namun aku dikecewakan dengan " dik,kak minta maaf,MARA x buka loan untuk FLYING SCHOOL tahun ni.TAHUN lepas ada la... tahun ni tak ada "
ok! apa perasaan hampa semua bila dengar ayat tersebut jika anda berada dalam posisi aku ?

tapi x mengapa. aku sabar. biarkan. kita lihat sejauh mana nasib aku jadi begini.
sekarang,aku ditawarkan ke ADMAL AVIATION COLLEGE - satu kolej di bawah UNIKL MIAT.
aku tidak menjadi pilot cuma masih dalam lingkungan penerbangan. setelah aku menghadirkan diri untuk temuduga bagi memasuki MIAT,MIAT menghantar aku ke ADMAL. mungkin aku x sebaik yang lain untuk menapakkan kakiku ke MIAT. tak pa. aku akan berusaha bersungguh-sungguh di sini. aku nak tebus segala jenis kekecewaan yang aku alami sekarang. bukalah pintu rezekiku di sini Ya ALLAH...
aaku ditawarkan kos pilihan pertama iaitu DIPLOMA IN ENGINEERING TECHNOLOGY OF AEROPLANE MAINTENANCE.  kampusnya dekat dengan MIAT jugak,tetapi di Sepang! :)

http://www.miat.unikl.edu.my/v2/ - MIAT
http://www.admalcollege.com/cms/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=58 - ADMAL



respons needed.. Chill yo!! :)

10 Responses to “#076 Masa Depan ?”


  • tahniah...TTM kami pun dalam bidang ni jugak. cuma dia bljaq kat MATA dulu :)

  • Anonymous says:

    Ape yg berlku ade hikmahnya. Mungkin thn depan mara bukak tajaan latihan penerbangan. Jgn putus asa. Semarakkan semangat anda.
    Dari >Traitorres;)


  • Insya Allah..ada rezeki di tempat lain..

  • micosey says:

    erm.. harap2 begitu la.. huhu

  • Anonymous says:

    hanan, xpa, cita-cita kami pun sama gak ngn hampa. :D
    lepas habeh MIAT ni mntk la pilot under MAS terus. dorang yang sponsor. bila dah ada dip/ deg dalam bidang aeroplane maintance mesti ada kelebihan kn? so kalau ada rezeki, and interview pun lepas, kmgkinan besaq hmpa kena recruit jadi cadet pilot. so dont give up, and good luck yaww. :) actually kami pun planning nk bwt cmni. habeh ja deg mntk cadet. >.< hopefully tercapai.

  • micosey says:

    hahaa..bukan senang nak senang.. aduh
    entah lah. tak sure lagi. MAS cadet memang la boleh apply... tak dapat aja la. huhu
    dalam bidang aviation,degree or master, yang tu x penting sangat sebenarnya. yang penting hanyalah lesen
    bidang engineering turut memerlukan lesen sebelum kita bergelar LAME.

    tak tahu apa itu LAME?
    search LAME dekat blog ini.

  • Anonymous says:

    Skarang adik dah tamat belajar ker? Bekerja dimana?


  • assalam, nk tny..admal kolej ni bagus ke peluang kerjanya?maaf sbb soklan mcm bodo sikit tp mmg sy xde pengetahuan dlm bidang tuan ni..mohon penjelasan


  • Hello Semua orang,
    Nama saya Ahmad Asnul Brunei, saya menghubungi Encik Osman Loan Firm untuk jumlah pinjaman perniagaan sebanyak $ 250,000, Kemudian saya diberitahu tentang langkah Meluluskan jumlah pinjaman saya diminta, selepas mengambil risiko lagi kerana saya begitu banyak terdesak untuk menubuhkan sebuah perniagaan untuk kejutan terbesar saya, jumlah pinjaman Telah dikreditkan ke akaun bank saya dalam tempoh 24 jam perbankan Tanpa sebarang tekanan untuk mendapatkan pinjaman saya. Kerana saya Telah terkejut i adalah yang pertama untuk menjadi mangsa penipuan! Jika anda berminat untuk mendapatkan apa-apa jumlah pinjaman & anda yang terletak di mana-mana negara, saya akan memberi nasihat boleh menyentuh Mr Osman Loan Firm melalui e-mel osmanloanserves@gmail.com

    BORANG MAKLUMAT PERMOHONAN PINJAMAN
    Nama pertama ......
    Nama tengah .....
    2) Jenis Kelamin: .........
    3) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .........
    4) Tempoh Pinjaman: .........
    5) Negara: .........
    6) Alamat Rumah: .........
    7) Nombor Telefon: .........
    8) Alamat e-mel ..........
    9) Pendapatan Bulanan: .....................
    10) Pekerjaan: ...........................
    11) Yang laman web adakah anda di sini tentang kami .....................
    Terima kasih dan salam mesra.
    E-mel Derek osmanloanserves@gmail.com

Related Posts with Thumbnails
www.micosey.blogspot.com. Powered by Blogger.
Powered by Blogger. Designed by elogi. Converted by Smashing Blogger for LiteThemes.com. Proudly powered by Blogger.